Senaste inläggen

Av Anders - 6 mars 2008 20:49

Det finns en amerikansk skräckfilm som heter 1408, regisserad av Mikael Håfström, han med Ondskan. Storyn är visst av Stephen King. Jag har inte sett den, men det handlar om ett hotell, där ingen som bott i rum 1408 har överlevt natten.


Ikväll letade jag i lådorna igen, och hittade en mapp från en jobb-kickoff i Paris nån gång på 90-talet. Begriper inte varför jag hade den kvar, men kolla vilket rum jag bodde i!

ANNONS
Av Anders - 24 februari 2008 11:38

I Gävle hade vi en mycket misstänksam och självständig katt. Hon vaktade hemmet mot förhatliga inkräktare som tidningsbud, brevbärare och i stort sett alla vi kände. Efter ett tag fick vi ett kort från Posten.

ANNONS
Av Anders - 19 februari 2008 20:05

Kursen just nu handlar om immunförsvar och mikrobiologi. Tyvärr utövar jag sen helgen självstudier inom just virusinfektion genom att vara snorförkyld. Har förhoppningsvis haft värsta dagen idag. Kände i morse att det inte var  någon lämplig dag att cykla i minusgrader, så jag stannade hemma och skrev PM i stället för att närvara vid avslutningen på fallet.


Trots förkylningen var jag tvungen att montera upp ett glidskydd för stegen, för sotaren kommer på fredag, och det här var enda dagen jag hade tid. Smakar det så kostar det, för sen hade jag 38,4 i feber.


Ska i alla fall försöka ta mig in till Uppsala och hämta lite seminarieuppgifter imorgon.

Av Anders - 12 februari 2008 04:15

Det här var tydligen en så upprörande dröm att jag inte kunde somna om:


En kurskompis och jag satt på ett café, med en halvt vansinnigt pseudonordiskt 50- och 60-talsinspirererad inredning. Väggfasta bänkar, krökta som Aalto-vaser, med dynor av ljust naturfärgat läder. Ovala bord med bokkanter och gles mosaik av terrakotta och glaserat kakel. Golvet ekparkett. På väggarna infällda speglar, ljusa korkskivor och istället för en fondmålning mellan två pelare ännu en bit ekparkett. När vi tittade upp i taket var det också ekparkett. "Har de inte dragit den här stilen väl långt?" undrade min kursare.


Sen dess har jag varit klarvaken. Analysera det, den som kan.


Börja förresten inte skriva inlägg någon minut i fyra på natten. De försvinner när man ska spara och databasen tagits ner. Om det nu är schemalagt. Men är man klarvaken, så är man, och kan lika gärna skriva om.

Av Anders - 3 februari 2008 10:18

Igår var jag fullt upptagen av att vara trött och snuvig, så till den grad att jag missade vinterstämman i Tobo. Men nu på förmiddagen är jag piggare. Första gången jag har märkt medicinska effekter av theremin. SR P2 har en del webbtvklipp från Art's Birthday, bl a med österrikiska Dorit Chrysler (video). Någon popguru uttalade sig i radio om thereminer, och sade att ofta är det synt när man tror att man hör theremin på skiva. Tumregeln var att låter det bra, så är det synt, låter det skit så är det äkta theremin. Och naturligtvis har den också den regeln sina undantag, t ex Dorit.

Av Anders - 30 januari 2008 19:28

På grund av lite udda tid på vårdcentralspraktiken idag tog jag bil. För att komma till Tierp norrifrån i lagom tid till åtta på morgonen med buss, det går bara inte. Bussarna kommer fram en gång i halvtimmen från svinottan och fram till 7.20, men sen är det ett glapp till 8.50 Antagligen är alla bussar upptagna med skolskjutsande däremellan.


Det passade på att snöa idag också, och då slog det mig igen: En väldigt stor andel av alla som kör fort i vinterväglag har VW-pickuper. Har såna bilar extremt bra väghållning, eller är det hantverkare som har extremt bråttom?

Av Anders - 28 januari 2008 11:39

Läste hos Vita om att hon bara hittar kläder på B-Young och såna icke generationskorrekta affärer. Själv förväntas jag väl handla på Dressman. Men jag kan bara inte. Inte efter all deras mossiga TV-reklam. Eller är det jag som inte fattar ironin? Det ska ju vara 60- och 70-talister som begriper sig på det.

Av Anders - 23 januari 2008 19:21

Hörde idag (på webben, så det kanske sändes nån annan gång) på Tendens i P1 om hur försäkringsbolag får ut hela journaler från sjukvården, och vilka övertolkningar bolagen gör.


Nästan allt som skrivs i en journal kan användas av försäkringsbolag för att neka en fullständig sjuk- och olycksfallsförsäkring för ett barn. En bvc-sköterska hade t ex rekommenderat föräldrarna att smörja några små prickar på magen med mjukgörande salva. När försäkringsbolaget läste det, så blev det tvärt undantag för eksem i försäkringen. Ett annat barn hade en felaktig uppgift i journalen att det hade fått adrenalin och syrgas. Det gav också undantag i barnförsäkringen. Trots att föräldrarna fick sjukhuset att rätta journalen, så fortsatte försäkringsbolaget att hänvisa till den första versionen.


Det här att sekretessen bryts genom att försäkringsbolagen får ut hela journaler får följder för vården. Fler och fler skriver viktig information på gula klisterlappar och inte i journalen, för att det inte ska stå något som kan tolkas som graverande av försäkringsbolagen. För självklart blir föräldrar upprörda när de får undantag i försäkringen, och en del av frustrationen går nog ut över vården med. Det är en utveckling som riskerar att bli allvarlig: står inte viktiga fakta i journalen så kan de ju missas.


Förresten är det inte bara privata försäkringsbolag som övertolkar journaler. Har ju personlig erfarenhet av sambons ärende. Hon hade i något samtal på sin mottagning nämnt att vi fick avliva en häst, och just det var ett av de argument försäkringskassans läkare använde för att motivera att hennes nuvarande besvär inte hade att göra med en tidigare arbetsskada, och därmed drogs livräntan in.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se