Direktlänk till inlägg 7 september 2014

Hamedan, Sanandaj, söndag

Av Anders - 7 september 2014 23:00

Taxi från Alisadr efter frukost på Coffee Shop – de hade inte kaffe på hotellet.


Motorväg mellan Hamedan och Sanandaj delvis under byggnad. Den här motorvägen utan trafikplatser med broar. Ska man svänga vänster, så blir det först höger, och sen efter några hundra meter en u-sväng.


Framme vid lunch hos Maryams lillasyster och hennes man med två pojkar. Som alltid toppmodern köksutrustning och gasspis. Satt och pratade och visade bilder mest hela kvällen. Alla Maryams tre systrar och hennes mamma kom.

En svenskatalande kusin till min värd ringde och ville träffa mig. Blir nog senare i veckan.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 6 september 2014 23:00


  axi Kom fram till Hamedan på morgonen, taxi till hotell vid Alisadr-grottorna en sex mil norrut. Vilade en stund efter frukost och sen gick vi ner i grottorna. Cirka 11 km gångar, till stora delar alldeles lagom vattenfyllda för att man skulle kun...

Av Anders - 5 september 2014 23:00

Ut till mosken med de svajande minareterna. Jättelustig. Köpte PC-spel för 12 kr styck. Med hologramsigill, ”så det måste ju vara äkta”. Obs att jag är för gammal för ironi. Sen till en park med fåglar, fjärilar och reptiler, men det va...

Av Anders - 4 september 2014 23:00


Runt i Isfahan. Armenisk kyrka med målningar på nästan varenda kvadratmeter.    Guldaffärer, typ världens största torg/park. Moské med kupol som det ekade 7 gånger under. Presentshoppande. Maryams väninna hade jobbat som sjuksköterska och nyligen gå...

Av Anders - 3 september 2014 23:00

Åker från Shiraz på kvällen. Checkade ut vid 13-tiden, sen gick Maryam för att leta frisör, ville vara nyfixad i håret tills hon skulle träffa en vän. Satt ett tag i hotellobbyn, sen ut till ett av shah-familjens palats som nu var delvis militärmuseu...

Av Anders - 2 september 2014 23:00

Jagade runt på fm och tittade på guldbasaren och letade något ställe med läderväskor, tyckte jag ville ha något skydd på min laptop/tablet. Inget napp i datoraffärerna, men sen till lunch såg vi en läderaffär, som visste ett ställe som kunde sy upp p...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se