Direktlänk till inlägg 30 augusti 2014

Teheran, Shiraz, lördag

Av Anders - 30 augusti 2014 23:00

Sov till 8.30 Frukost som förut med bröd, panir, tomat, honung, körsbärssylt. Kaffe till det för mig. Övriga te. Sobh bexeyr!

Ska till Shiraz senare. Först till teleaffären och klura ut varför mobilt Internet inte funkar. Har fått inställnings-SMS och sparat, annars skulle jag inte ha inställningarna MCCI Internet och MCCI MMS. Behöver också tanka på kontantkortet lite.

Var till bazar och gick runt. Åt faludi shirazi med glass, Frysta nudlar.

Åkte på em till Shiraz. Inrikesflyg på lite drygt en timme, kostade motsvarande 385 kr/person. Hade ett paket med resa, hotell och guide förbetalat. Tog taxi till hotellet. Dessvärre framgick det inte att guidens firma skulle möta oss på flygplatsen, och vi såg då ingen, men de påstod att de hade varit där med skylt, och vi inte hade dykt upp. Visserligen var planet möjligen tidigt, och vi fick bagaget rekordsnabbt.

Åt middag på hotellet, Park Said Hotel, i alla fall halvskaplig buffé. 

Iran · Resa
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 7 september 2014 23:00

Taxi från Alisadr efter frukost på Coffee Shop – de hade inte kaffe på hotellet.   Motorväg mellan Hamedan och Sanandaj delvis under byggnad. Den här motorvägen utan trafikplatser med broar. Ska man svänga vänster, så blir det först höger, ...

Av Anders - 6 september 2014 23:00


  axi Kom fram till Hamedan på morgonen, taxi till hotell vid Alisadr-grottorna en sex mil norrut. Vilade en stund efter frukost och sen gick vi ner i grottorna. Cirka 11 km gångar, till stora delar alldeles lagom vattenfyllda för att man skulle kun...

Av Anders - 5 september 2014 23:00

Ut till mosken med de svajande minareterna. Jättelustig. Köpte PC-spel för 12 kr styck. Med hologramsigill, ”så det måste ju vara äkta”. Obs att jag är för gammal för ironi. Sen till en park med fåglar, fjärilar och reptiler, men det va...

Av Anders - 4 september 2014 23:00


Runt i Isfahan. Armenisk kyrka med målningar på nästan varenda kvadratmeter.    Guldaffärer, typ världens största torg/park. Moské med kupol som det ekade 7 gånger under. Presentshoppande. Maryams väninna hade jobbat som sjuksköterska och nyligen gå...

Av Anders - 3 september 2014 23:00

Åker från Shiraz på kvällen. Checkade ut vid 13-tiden, sen gick Maryam för att leta frisör, ville vara nyfixad i håret tills hon skulle träffa en vän. Satt ett tag i hotellobbyn, sen ut till ett av shah-familjens palats som nu var delvis militärmuseu...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se